חוטב עצים

תוכן עניינים

במדינות שבהן ישנם יערות רחבי ידיים, חוטב עצים עשוי לגשת ליער ולחטוב עץ כרצונו. בישראל, חל איסור חמור על כריתה או עקירת עצים ללא הצדקה וללא רישיון. בשורות הבאות נסביר מתי צריך לקרוא לאיש מקצוע, חוטב עצים מנוסה. נסביר איך מזהים חוטב אמיתי, אילו אישורים צריך ועוד.

טיפול בעצים לקראת החורף

בניגוד לדימוי מהסיפורים, חוטב עצים לא מגיע לעבודה עם גרזן על הכתף, הפעולה שהוא מבצע נעשית על ידי כלים חזקים ומודרניים, כגון מסורים חשמליים, מסורי שרשרת ולפעמים כלים נוספים. חשוב לציין שמרבית הפעמים הפעולה לא תביא לחיסול העץ אלא רק לסילוק וגיזום של חלק מהענפים. לדוגמא, כאשר נערכים לחורף, חשוב לסלק ענפים שעלולים לקרוס. בנוסף, גיזום של חלק מהעץ יכול לשמור על תשתיות כגון עמודי חשמל, חלונות של בתים. גיזום של ענפים שקרובים מדי לחלונות, למרפסות ולגגות. לעיתים גיזום נעשה לצרכי נוי או מטרות אחרות.  

איך מטפלים בעצים גבוהים מאוד

לכאורה, טיפול בעץ מתבצע בגזע, סמוך לקרקע. כשצריכים לחטוב את העץ, ברגע שיש לכך אישור, מפעילים את המסור סמוך מעל השורשים והעץ נופל כנדרש. למעשה, פעולה כזאת לרוב לא נעשית והיא גם מסוכנת בסביבה עירונית וכשיש מסביב בתים, מכוניות, אנשים. חוטב עצים ניגש לעץ גבוה עם מנוף. תחילה, חותכים ענפים עליונים. רק בהמשך, ניתן לבצע את הגיזום או הסילוק של מקטעים נוספים של העץ, ללא סכנה ובבטחה. אגב, לצורך כך מקובל להזמין שירות עם מנוף, והדבר נעשה על ידי מומחים שיש להם אישור לעבודות גובה.

מי אחראי להוציא אישור

עץ בוגר ניתן לכרות בעזרת כורת עצים, אך ורק על סמך רישיון כחוק. לא הכורת הוא זה שצריך לבקש את האישור אלא מזמין העבודה. המזמין יכול להיות בעל בית, וועד בית, קבלן, חברה לפיתוח ועבודות עפר ועוד. יוזם הפעולה צריך לפנות לפקיד היערות ברשות המקומית שבשטחה ניצב העץ. רק לאחר בדיקה, תתקבל ההחלטה האם אפשר לבצע את הגיזום והכריתה. במקרים מסוימים יוחלט כי אפשר להסיר רק חלק מהעץ ולעיתים יוחלט על עקירה של העץ ולאחר מכן שתילתו במקום אחר. על כל פנים, מי שלא נוהג כחוק ייאשם בעבירה פלילית. בישראל, אין לעקור או לחטוב עץ ללא אישור. קנס גבוה ישלם מי שעובר על החוק.

איך מזהים חוטב עצים אמיתי

חוטב עצים אמיתי תמיד יבקש לראות אישור ורישיון לכריתת העץ לפני ביצוע העבודה. בנוסף, לרוב יהיה לו אישור עבודות גובה, שניתן על ידי משרד העבודה. מומלץ לבדוק שאיש המקצוע מנוסה בתפקידו וכי עבר הסמכה במשרד החקלאות ויש לו ניסיון מעשי. כריתה ללא ניסיון וללא מיומנות יכולה לגרום לתקלות ואפילו אסון. לכן, תמיד הקפידו על השגת אישור מפקיד היערות ולאחר מכן שכרו את שירותו של איש מקצוע בלבד.

להתייעצות עם חוטב מומחה לגיזום עצים וכריתת עצים, צרו עמנו קשר טלפוני או השאירו פרטים באתרץ

תפריט נגישות

התקשר עכשיו!